- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ס"ק 44438-02-13
|
ס"ק בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
44438-02-13
18.4.2013 |
|
בפני : צבי פרנקל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ההסתדרות העובדים הכללית החדשה עו"ד אלעד מורג |
: המועצה דתית אילת עו"ד שרון אלמקייס - חכמון |
| החלטה | |
1. המועצה הדתית אילת פיטרה את מר דוד אבוחצירא - משגיח כשרות ואת גב' רחל שריקי - בלנית במקוה. המבקשת, הסתדרות העובדים הכללית החדשה )להלן ההסתדרות) טוענת שיש לבטל את הפיטורים מאחר ולפי טענתה לא ניתנה הסכמתה להליכי הפיטורים כמתחייב בחוקת העבודה.
2. במסגרת בקשה זו השאלות בהן עלינו להכריע הן: האם נדרשת הסכמת ארגון העובדים במקרה של פיטורי משמעת במועצה הדתית, האם די בהסכמת שניים מתוך שלושה חברי ועד העובדים לפיטורי עובד והאם יש משמעות לזמן שחלף בין מועד הפסקת תשלום שכרו של מר אבוחצירא למועד הגשת הבקשה.
3. מר אבוחצירא, משגיח כשרות במועצה הדתית, היה בחופשה במהלך חודשים נובמבר דצמבר 2012, ובחודש ינואר 2013 קיבל ממנה מכתב כי אינה מתכוונת להשיב אותו לתפקידו לאור הסכמתו לפרישה, לטענתה; גב' שריקי, בלנית במקווה, פוטרה לאחר הליך שימוע לאחר שניתנה לפיטורים הסכמת שניים מבין שלושת חברי ועד העובדים.
4. ההסתדרות מבקשת כי נורה שפיטורי העובדים מבוטלים מאחר ולא ניתנה הסכמתה להליך הפיטורים כמתחייב בחוקת העבודה. המועצה הדתית טוענת כי דין הבקשה להידחות מאחר ואין מדובר כאן בסכסוך קיבוצי אלא בסכסוך היחיד. עוד טענה המועצה הדתית כי הבקשה הוגשה בחוסר ניקיון כפיים ושיהוי. לטענת המועצה הדתית, מר אבוחצירא אינו עובד כבר מחודש דצמבר 2012 ולכן הבקשה שהוגשה בפברואר 2013, הוגשה בשיהוי רב, ולדעתה די בכך כדי לדחות את הבקשה לסעד הזמני. באשר לפיטוריה של הגב' שריקי טוענת המועצה הדתית כי מדובר בפיטורים בשל הפרת משמעת ולכך לא נדרשת הסכמת ארגון העובדים ואם נדרשת ההסכמה - הרי שזו ניתנה.
עובדות הרלוונטיות העולות בשלב לכאורי זה מן הראיות
5. גב' שריקי בת 60 ועובדת 23 שנים במועצה כבלנית במקווה. גב' שריקי זומנה לשימוע לפני הפיטורים ובו הואשמה במגוון האשמות על רקע מקצועי. ביום 6.12.12 נערך לגב' שריקי שימוע, ובשימוע נכח, מטעם ההסתדרות, מר אבי אזולאי, יו"ר המרחב.
ביום 7.2.13 ניתנה לגב' שריקי הודעת פיטורים. בהודעה כתבו מר חביב חזיזה, יו"ר המועצה הדתית ומר אלי ונונו גזבר המועצה הדתית כי הוחלט לפטר את גב' שריקי וזאת לאור התנהלותה, הפרת המשמעת והתלונות הרבות המתקבלות נגדה.
בהודעת הפיטורים כתבו מר חזיזה ומר ונונו:
" [...]
18. במסגרת זו אמר נציגך מר אזולאי, כי אם יניב יצהיר כי אין זה אירוע יחיד אז הוא יסכים לסיום עבודתך, בהזדמנות נציין כי גם עמדת יו"ר הוועד היתה, כי הדברים שהוא שומע, חמורים במיוחד שבעבר הלא רחוק ניתנה לך הזדמנות לתקן.
19. ואכן ביום 9.12.12 מסר מר יניב רגב תצהיר בו הוא מספר על אירוע נוסף בו היתה חגיגה במקווה בליווי מוסיקה שתיה ומזון .
[...]
30. בנסיבות ונוכח המפורט מעלה, נוכח התנהגותך מפרת המשמעת שחוזרת על עצמה שוב ושוב (ככל הנראה מאחר ואינך מקבלת את המרות והסמכות לא של אורגני המועצה וגם לא של הרבנים שהביעו עמדתם), נוכח חוסר האמון שנוצר במערכת היחסים ומערכת היחסים העכורה שנוצרה, אנו נאלצים להודיע לך כי החלטתנו לסיים את עבודתך במועצה.
31. נוכח האמור להחלטה זו נתקבלה הסכמה מצד יו"ר הוועד שהבהיר כי נתן בעבר הזדמנות אך לא עוד וכן מצד יו"ר המרחב שנתן הסכמתו כאמור כל זמן שמר רגב יצהיר כי אכן אין המדובר במקרה חד פעמי.
32. יחסי העבודה יגיעו לסיומם לאלתר, עם קבלת מכתבנו זה. זכויותיך ישולמו לך על פי דין לרבות חלף הודעה מוקדמת".
6. שניים מחברי ועד העובדים שלחו מכתב לפיו הם סבורים שהאירועים המפורטים בתצהיר של מר רגב מצדיקים פיטורים. על כך נרחיב בהמשך.
7. מר אבוחצירא עובד במועצה הדתית ב-14 השנים האחרונות כמשגיח כשרות. ב-4 שנים האחרונות שימש כמשגיח כשרות במלון סיאסטה בעיר, ולפני כשנה החלו חיכוכים בין מנכ"ל המלון לבינו, חיכוכים שהובילו לשליחת מכתבי תלונה נגד מר אבוחצירא לרב העיר וכתיבת דו"חות הליקויים שכתב מר אבוחצירא שהוגשו לרב העיר.
8. ביום 6.9.12 כתב רב העיר למר אבוחצירא:
"לכבוד
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
